Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на media2
Име:
Gino Ginev

Статистика
Популярни постинги:
3

Постинги този месец:
0

Гласове този месец:
0

Коментари този месец:
0

Любими блогове:
2

Блогъри добавили в любими:
1

Блог вълни:
17
Последни постинги
 image

Самообявилият се официално за луд пред вестник „ДЕМОКРАЦИЯ“, скулптор Спартак Дерменджиев, открива на 11 октомври 2017 година изложба озаглавена „Планета Клевета“.

image

*Спартак Дерменджиев сам си признава, че е луд пред свидетели.

Това се случва след като веднъж вече отмениха изложбата му „Клевети“ след протести на будни граждани.

Една от любимите пози на скандалният автор Спартак Дерменджиев е да прави изложби в нарушение на закона, а не само в нарушение на морала, където той съвсем не е единствен.

Рискът да закрият и тази изложба на Спартак не го притеснява.

Ето какво отговаря Спартак на въпрос на вестник „24 часа“ по този повод през 1999 година :

Мила Вачева: – Спартак, в Министерството на културата обсъждат създаването на обществени комисии за борба с пошлото изкуство. Няма ли да станеш тяхна мишена?

Спартак Дерменджиев : – Де тоя късмет да ми затворят изложбата! Голяма реклама ще бъде.“

Провокациите и скандалът са желан щрих в изкуството по принцип, но не и когато се премине границата на безумието, както се случва при Спартак.

image
Спартак Дерменджиев си играе с доверието на медиите и хората.

Четейки интервютата на Спартак, виждаме че на него първо му бяха виновни жените, защото били курви /цитат/, после беше виновна България, която се сля с техният образ в изложбите му, след това му беше виновно обществото, което не го разбирало и прехвърляло вината, после му беше виновен президента /БСП/, той се смени и Спартак почна да критикува СДС, ГЕРБ и съдебната система, след това станаха виновни баща му, колегите му и така докато се стигна до ЦЯЛАТА ПЛАНЕТА, която той преименува на ПЛАНЕТА КЛЕВЕТА.

image

ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ

Лудият скулптор Спартак Дерменджиев и още по-безсъвестните организатори на изложбите му явно имат за цел да оклеветят покойният скулптор Крум Дерменджиев, който безспорно има голям принос в развитието на българското изкуство и скулптура, но е имал нещастието да отгледа един неблагодарен и клеветящ го безсрамно син.

И все пак Спартак може би е прав и наистина е сбъркал планетата ? Тя може би не се е оказала мечтаният от него РАЙ ЗА КЛЕВЕТЕНЕ, защото все по-често той среща отпор и недоверие, когато лъже с артистичен замах почитателите си и по-будните граждани от тях. Затова нека да помогнем на Спартак и да спрем планетата, за да може той да слезе от ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ и да се качи на ПЛАНЕТАТА КЛЕВЕТА, където клеветенето се награждава, а не се преследва от закона. 

КАКВО ЩЕ ВИДИМ НА ИЗЛОЖБАТА ?

Спартак Дерменджиев определя изложбата си като „компютърна графика“, но това са най-обикновени ефекти, които ги може всяко хлапе.

image

Плакатът на изложбата. Източник – фейсбук

Това не са рисунки на Спартак правени с компютър, а това са отново ръкописните текстове на известният скулптор Крум Дерменджиев, които Спартак е смачкал, задраскал и деформирал – според случая, с помощта на компютър, при това без нито той, нито галерията „Червената къща“ да имат писменото съгласие на носителя на авторските права на Крум Дерменджиев да правят публична изложба.

Толкова за морала, принципите и „честната дума“ на Спартак Дерменджиев…

image

image
Крум Дерменджиев – баща говори откровено за сина си.

А ето и доказателството, че горният ръкопис не е „измислен“, не е „манипулиран“, както твърди Спартак, не е писан от „другиго“ и реално съществува :

image
Саморъчният ръкопис на Крум Дерменджиев за Спартак в оригинал.

 

Категория: Изкуство
Прочетен: 348 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 31.10.2017 18:57
 image

Вижте някои от най-известните лъжи на Спартак Дерменджиев - скулпторът, който ни лъже като магаре !
Повечето от лъжите присъстват в нелепата му, фентъзи автобиография, която се появи неотдавна в личният му сайт и може да се чете свободно, ако си нямате друга работа...

image

 Автобиографията му е нелепа, защото няма нищо общо с действителността, писана е от самият Спартак.

Вижте как Спартак Дерменджиев ни е лъгал като магаре :

1.Спартак Дерменджиев излъга, че не е бил комунист. 


image

Подробности за тази лъжа прочетете - тук.

 Спартак Дерменджиев излъга, че баща му не му е дал и един лев  !

image

Подробности за тази лъжа прочетете - тук.

Спартак Дерменджиев излъга, че баща му не е

купувал играчки на децата си. image


Подробности за тази лъжа прочетете - тук.


Спартак Дерменджиев излъга, че баща му

никога не му е помагал. 


image

Подробности за тази лъжа прочетете - тук.


Спартак излъга, че Крум Дерменджиев не бил правил паметника си на Гоце Делчев, пред "Площад Славейков" и Диляна Димитрова. Лъжата е включена и в автобиографията му с надеждата да успее да очерни  този път баща си....

image

Подробности за тази лъжа прочетете - тук.

Още един неуспешен опит на Спартак Дерменджиев да ни преметне. И още едно потвърждение, че Спартак е лъжец.

Спартак Дерменджиев излъга, че скулптурата "Глава на Гоце" е била платена на баща му.


image

Подробности за тази лъжа прочетете - тук.

Спартак Дерменджиев излъга, че баща му Крум Дерменджиев не бил автор  на паметниците си. 

image

Подробности за тази лъжа прочетете - тук.

Спартак Дерменджиев излъга, че баща му Крум Дерменджиев е бил луд. 

image

Подробности за тази лъжа прочетете - тук.

Спартак Дерменджиев излъга, че брат му е счупил главата на Филип Зидаров.

image

Подробности прочетете - тук.

Спартак Дерменджиев излъга, че бил роден и живеел в Благоевград. Уникум !


image

Подробности за тази лъжа прочетете - тук.

 Съвсем различна автобиография имаше Спартак Дерменджиев, преди да почине баща му. Дори и няколко години след това.

Изведнъж му хрумва “гениалната“ идея, че може би

няма да се намерят доказателства за това каква е

истината и че това ще му даде  пълна свобода за

лъжене, както му отърва на него. 


Присвояване на чужди заслуги, 
присвояване на чужд труд, оплюване на невинни хора и каквото още му скимне. Това е новият Спартак Дерменджиев след 2005-та година. Почти нищо общо с някогашният Спартак Дерменджиев.

image


Много хора вече знаят за лъжите и магариите на скандалният Спартак Дерменджиев и вероятно затова неотдавна беше отменена последната му изложба, озаглавена „КЛЕВЕТИ“.


В нея Спартак възнамеряваше да лансира лъжите и манипулациите си сред културните среди на столицата, за да напакости някак на баща си посмъртно...

Достатъчно много експерти, много различни съдилища и  адвокати не му вярват, но по-наивните художници и хората без съвест се забавляват с лъжите му, за да им минава времето... 


image

image

още по темата :

Отмениха изложба на Спартак Дерменджиев. Вижте защо.
 

Категория: Изкуство
Прочетен: 786 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 24.10.2017 00:50

В интервю пред журналистката Диляна Димитрова в „Площад Славейков“, Спартак Дерменджиев, нахален скулптор, излъга, че не е бил комунист. Също така той се опита да се престори на оклеветен, за да изглежда по-убедително.

За негово съжаление обаче, намериха се доказателства за неговата активна комунистическа дейност.

Спартак Дерменджиев, скулптор, е бил активен член на ДКМС - Димитровски Комунистически Младежки Съюз.
 

Още по темата:

* Бил ли е комунист Спартак Дерменджиев ? 
*
 Досиетата на ДКМС

* Спартак Дерменджиев е комунист. И активен член на ДКМС.

Категория: Политика
Прочетен: 402 Коментари: 5 Гласове: 2
Последна промяна: 06.12.2016 19:47
 За днес 1 - ви ноември, деня на будителите, беше планирано откриването на изложбата инсталация, представляваща гавра с един от големите български скулптори, чието име е наредено до имената на Любомир Далчев, Марко Марков, Иван Лазаров.

Той е техен ученик, а името му е Крум Дерменджиев.В годините още преди 9-ти септември, преди идването на комунистите на власт, той е успял да се наложи като скулптор, направил е единствените скулптурни портрети на сподвижниците на Гоце Делчев от натура. Те са били довеждани в ателието му от един от тях - Анастас Лозанчев.

Кариерата му на скулптор започва от далечната 1935 година и продължава до 2005 година, когато напуска този свят.

Крум Дерменджиев е обявен за почетен гражданин на Благоевград и е носител на най-високото държавно отличие за принос в българската култура - орден "Стара панина" І-ва степен.

Привлечен от горните обстоятелства и известност на Крум Дерменджиев, един от синовете му, с когото приживе не са били в добри взаимоотношения, реши да си направи реклама на негов гръб, като открие изложба, озаглавена "Клевети!".

Тя имаше за цел да дискредитира пред обществото доказалият се скулптор, чрез показване на негови ръкописи /манипулирани от Спартак, а не в оригиналният си вид/, в които Крум Дерменджиев действително споделя огорчението си от такъв син като Спартак Дерменджиев, като описва различни случки, в които той го е разочаровал.

Спартак Дерменджиев решава да отиграе в обществото ролята си на обиден и от виновник, да се престори на невинна жертва на именитият си баща, като заклейми ръкописите му с червеният си /червен, може би защото Спартак е бил навремето комунист/ печат с надпис "Клевети".


Препъни камъкът в начинанието му, обаче се оказаха две новопоявили се публикации в интернет на документи, които по безспорен начин доказват верността на твърдяното в ръкописите на Крум Дерменджиев и така клеветникът се оказа именно обвиняващият го Спартак Дерменджиев.

 


Така Спартак Дерменджиев си вкара пореден автогол, като за пореден път се прочу като лъжец и клеветник по всички въпроси свързани с името на баща му Крум Дерменджиев. Спартак Дерменджиев стана известен и в магистратските среди, като непрекъснато занимаваше съдилищата с несъстоятелни твърдения срещу баща си Крум Дерменджиев, а заведените от него дела бяха прекратявани и отхвърляни като недоказани и необосновани на всички съдебни инстанции.

Но това не спря Спартак Дерменджиев и той започна да клевети баща си в едно твърде необичайно за тази цел място - в галериите.


В галерия Астри беше предвидено да се открие изложбата му "Клевети", всички гости и журналисти бяха поканени, беше отпечатан и плакат на събитието.

Но благодарение на бързата реакция на будни граждани беше подаден сигнал срещу изложбата - гавра с паметта на твореца и тя беше отменена.

Според самият Спартак Дерменджиев, повечето столични галерии са му отказали организирането на подобна `изложба` и затова надеждата му е била в галерия Астри.

Галерия Астри излезна с официално съобщение, че изложбата на Спартак Дерменджиев е отменена. 
 

още по темата :

Отмениха изложба на Спартак Дерменджиев. Вижте защо.

ГАЛЕРИИТЕ, КАТО НОВО МЯСТО ЗА КЛЕВЕТЕНЕ . . 

Категория: Новини
Прочетен: 472 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 01.11.2016 22:51
 

Изложбата "Клевети" на Спартак Дерменджиев, насрочена за 1 ноември, 2016 година в галерия Астри беше внезапно отменена.

Въпреки настойчивите запитвания защо е била отменена изложбата, Спартак Дерменджиев първоначално упорито отказваше да даде отговор на запитванията от приятели във социалната мрежа.   

От галерия Астри излезнаха с обръщение, в което обясняват формално причината за отмяната с класическото "по технечески причини".

Ние обаче можем да 
предположим защо това се е случило.

Досега такъв прецедент като отмяна на изложба се е случвал, но изключително 
рядко и обикновено след подаване на сигнал, като случаят във Варна.

Беше ли подаден сигнал срещу изложбата на Спaртак Дерменджиев и защо?

Това тепърва ще се разбере, но отмяната съвпада с появилите се няколко постинга на фейсбук потребители под събитието, преобръщащи надолу c главата цялата концепция на изложбата на Спартак Дерменджиев.

Този ръкопис доказва, че Крум Дерменджиев е полагал грижи за Спартак, колкото и да отрича това сина му постфактум.


Както знаем изложбата "Клевети"
беше замислена да бъде посветена на поругаването на скулптора Крум Дерменджиев, а на афиша беше представена интерпретация на снимка, на която е изобразен малкият Спартак Дерменджиев, залепен като някакъв досадник над лицето на баща си Крум Дерменджиев.

На заден план можеха да се видят ръкописи на Крум Дерменджиев старши, които се отнасят за
сина му Спартак и по мотото на изложбата бяха дръзко наречени "КЛЕВЕТИ".

Какво обаче се случи?

В ИНТЕРНЕТ бяха оповестени два документа, доказващи че скулпторът Крум Дерменджиев де юре не е никакъв клеветник и така заглавието на изложбата внезапно започна да издиша...

 

Тази квитанция доказва, че Спартак Дерменджиев е получавал много повече от "един лев" от баща си Крум Дерменджиев, колкото и да отрича това той сега. 

Днешното твърдение на Спартак, че Крум Дерменджиев не се е грижил за него, никога с нищо не му е помогнал, не му
е дал един лев, не го е издържал, а само го е експлоатирал да му слугува бяха опровергани от собственоръчно подписан документ през 1973 година от същият Спартак Дерменджиев, който твърди :
"Аз, Спартак Крумов Дерменджиев
заявявам, че баща ми полага грижи за мен."

Вторият документ е квитанция за извършен паричен превод на 50 лева /твърди се че има още/ от Крум Дерменджиев на Спартак Дерменджиев.

С такива категорични и безспорни доказателства, според запознати юристи тезата на Спартак Дерменджиев се преобръща на 180 градуса и клеветникът се оказва не Крум Дерменджиев, а именно обвиняващият го Спартак Дерменджиев и едва ли ще се намери съд в България, който да не се съобрази с тяхната тежест.Вероятно поради тази
причина галерия Астри не може да се ангажира с позицията на Спартак Дерменджиев. Пак според юристи друга пречка така замислената изложба да се случи са авторските права за публикуване и представяне в изложби на ръкописите на Крум Дерменджиев, които принадлежат по наследство на сина му Борис Дерменджиев, а не на Спартак Дерменджиев, което ще доведе до нескончаеми съдебни дела със Спартак и с галерията.  

Оттук нататък предстои да разберем дали така замислената акция по оклеветяването на бележитият скулптор Крум Дерменджиев ще бъде окончателно oтменена.

Във всеки случай, последните думи на Спартак са, че изложбата щяла да се състои "Може би в друго време и друго място...", което говори че той не се е отказал от замисъла на инсталацията си "КЛЕВЕТИ"стига да се намери някой достатъчно луд галерист който да поеме риска за осъществяването й.  

още по темата:

ГАЛЕРИИТЕ, КАТО НОВО МЯСТО ЗА КЛЕВЕТЕНЕ . . .

Категория: Изкуство
Прочетен: 1115 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 30.10.2016 20:57
Търсене

За този блог
Автор: media2
Категория: Изкуство
Прочетен: 10739
Постинги: 17
Коментари: 15
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Март, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Блогрол
1. Спартак Дерменджиев е комунист. И активен член на ДКМС. Истината не може да се скрие.
2. Спартак Дерменджиев не знае какво иска. Вестник "24 ЧАСА"
3. Пробутват ни Спартак Дерменджиев до Любомир Далчев. Потрес !
4. Кой е авторът и кой от кого краде? Mошенник ли е Спартак Дерменджиев ?
5. Спартак Дерменджиев не е правил скулптурите на баща си. +ВИЖ СНИМКИТЕ
6. Върнаха обратно скулптурите на Спартак Дерменджиев.
7. - Не вярвайте на Спартак Дерменджиев за нищо. +СНИМКИ
8. Извращенията на Спартак Дерменджиев. Извращенията на Спартак Дерменджиев.
9. За Спартак Дерменджиев отдавна е известно, че е скаран с всякакви морални норми, закони и благоприличие.
10. Кога Спартак Дерменджиев е казвал истината ?
11. Кога Спартак Дерменджиев ще спре да лъже ? Кога ...
12. ГАЛЕРИИТЕ, КАТО НОВО МЯСТО ЗА КЛЕВЕТЕНЕ . . .
13. 3 ЖЕЛЕЗНИ АРГУМЕНТА, че Спартак Дерменджиев наистина е лъжец.
14. Отмениха изложба на Спартак Дерменджиев. Вижте защо.
15. Спряха гавра в деня на будителя !
16. ЛЪЖА №1! СПАРТАК ДЕРМЕНДЖИЕВ ЛЪЖЕ, ЧЕ НЕ Е БИЛ КОМУНИСТ.
17. СПАРТАК Е ЛЪГАЛ КАТО МАГАРЕ. +СНИМКИ
18. На луд скулптор планетата му е крива ...